Larv Längjum Fiber

 

Se aktuella driftstörningar här:https://zmarket.se/privat/driftinformation/Vara

 

 

 

Kontrollera driftstatusen först hos tjänsteleverantören genom att klicka på dennes logotype innan Ni gör en felanmälan:

  

Bildresultat för telia logotyp 

Klicka här för att komma vidare till sappas hemsida

 

 

Zitius ny logo

Vid driftstörningar kontaktar Ni Telia när det gäller bredband och IP-telefoni samt Sappa när det gäller IP-TV. Telefon- och adressuppgifter finns längre ned på denna sida – skriv gärna ut denna information. OBS! tänk på att alltid begära att få ett ärendenummer som Ni noterar och spar som rör Er felanmälan. Detta är för att underlätta ärendehanteringen om det blir fråga om eventuell uppföljning.

Sappa supportar IP-TV boxen Dilog DIP-701. Fel på annan ansluten utrustning som TV-apparater, datorer, surfplattor, mobiltelefoner, Wifi-routrar, egna nätverk, telefonapparater, lagringsenheter som hårddiskar och USB-minnen, överförings utrustning av datatrafik via el-nätet eller liknande ansvarar inte Telia, Sappa eller Larv Längjum fiber förening för.

 

 Bildresultat för telia logotyp

Vardagar: 08:00-19:00

Lördagar: 10:00-18:00

Söndagar: stängt

Telefonnummer:

020-202070 (dessa är specialiserade på kollektiv tjänst, öppet till kl 1700 på vardagar)

90 200

 

Klicka här för att komma vidare till Sappa:s kontaktsida

e-post: hej@sappa.se                            Telefon: 0774-444 744

Öppettider: Måndag - Fredag  09:00-18:00

                                   Helger   10:00-14:00

 

 

Mediaomvandlare INTENO XG6749 (CPE)

Kontrollera så att all kablar först och främst är anslutna på rätt sätt och sitter i ordentligt samt inte har skador. LAN-port 1-8 kan användas bredband och tv.  Kontrollera vilka lampor som blinkar/lyser på mediaomvandlaren .

Klicka på bilden för anslutningsschema

Är WAN-lampan släckt så finns det ingen kontakt med NODEN och då skall detta omedelbart felanmälas till Telia tel: 020-202070 / 90200. Prova dock med att starta om Er bredbandsrouter (CPE), IP-telefonibox, IP-TV box eller Wifi-router innan Ni kontaktar nedanstående supportavdelningar. Om Ni har en trådlös nätverksrouter (WiFi) så koppla ifrån denna och testa med att ansluta nätverkskabel direkt mellan mediaomvandlaren och datorns nätverksport för att utesluta fel på utrustning. Är mediaomvandlaren helt släkt, kan det beror på trasig strömadapter, har ni en svart sådan kontakta driftgruppen för att få en ny. 

 

Mediaomvandlare Raycore RC-CP6 

(Klicka på följande bild för användarguide)

Klicka på bilden för instruktion i PDF format

 

Var vänlig gör följande test: låt mediaomvandlaren och telefoniboxen vara strömlös i ca 1 minut. Starta sedan om. Vänta i 15 minuter med att prova utrustningen så att alla enheter etablerat kontakt med alla servrar som de skall arbeta mot. Testa sedan om felet/störningen kvarstår. På telefoniboxen finns även en reset knapp som man kan trycka in ca 10sek för omstart. Om denna åtgärd görs så försvinner inställning gjord för förändrad tid av sändning av nummerserie.

När det gäller nätverkskabel så testa med en ytterligare kabel som ni vet fungerar. Kontrollera så att Ni har fräscha batterier i fjärrkontroller samt trådlösa telefoner. Använder Ni telefonförlängningskablar så var vänlig och kontrollera så inte felet orsakas av dessa. Kontrollera även teleplugg och telejack så det inte är glapp eller trasiga trådar i dessa. Se även under fliken FAQ om lösningen på problemet beskrivs där.

Om Ni har andra tjänsteleverantörer än Telia och Sappa på bredband, IP-telefoni eller IP-TV så vänder Ni Er direkt till den tjänsteleverantör som Ni får faktura ifrån.